Učestala pitanja

NORMIA STOP

  • Obzirom na jedinstveni mehanizam djelovanja, Normia Stop djeluje na različite vrste proljeva, neovisno o uzročniku. Želatinski tanat naime stvara zaštitni film na crijevnoj sluznici čime sprječava prijanjanje patogena (štetnih bakterija, virusa itd.) te njihov prodor kroz stijenku crijeva. Učinkovitost kod proljeva različitog uzroka dokazana je brojnim studijama obzirom da one uključuju pacijente s infektivnim (uzrokovan virusima, bakterijama i njihovim toksinima) i neinfektivnim proljevom.

    U slučaju proljeva u djece mlađe od 3 godine, preporučuje se savjetovanje s liječnikom, posebice kada su prisutni drugi simptomi.

NORMIA REHIDRO

  • Kod dojenčadi i male djece preporuča se uz rehidracijsku otopinu nastaviti dojenje ili davanje nadomjesnog mliječnog pripravka. Dojenčad pije rehidracijsku otopinu na žličicu, ostali u malim gutljajima. Kod povraćanja potrebno je pričekati 10 – 20 minuta i ponoviti davanje rehidracijske otopine.

    Što se pak prehrane tiče, nije potrebno gladovati jer će to negativno utjecati na stanje organizma, već korigirati obroke tako da budu manji i učestaliji. Od voća se preporuča banana i jabuka, zatim kuhano povrće i juhe, nemasno meso, fermentirani mliječni proizvodi… Trebalo bi izbjeći masnu, prženu i jako začinjenu hranu te koncentrirane šećere (voćni sokovi, slastičarski proizvodi,..).

NORMIA LGG® i BB-12™

  • Proljev mogu uzrokovati virusi, bakterije, paraziti, toksini iz hrane, antibiotici… Ono što im je zajedničko neovisno u uzroku, jest da svaki proljev prati i poremećaj crijevne mikroflore koja ima važnu ulogu u održavanju dobrog zdravlja. Za brži oporavak i ponovnu uspostavu zdrave ravnoteže crijevne mikroflore, Normia LGG® i BB-12™ kapsule ili vrećice izvrsno su rješenje. Sadrže specifične sojeve za restituciju crijevne mikroflore, znanstveno su dokazani te djeluju sinergistički. Osim kod proljeva, Normiu LGG® i BB-12™ korisno je uzeti i kod drugih probavnih smetnji, poput nadutosti i boli u trbuhu. Može se uzimati i preventivno, i to već od prvog dana života, u cilju razvoja optimalnog profila mikrobiote crijeva te kao pomoć kod dojenačkih grčića (kolika). Za bebe Normia nudi poseban oblik- Normia Baby kapi, vrhunske čistoće i bez nepotrebnih aditiva.

NORMIA Baby

  • NORMIA Baby kapi primjenjuju se jednom dnevno, 6 kapi dok traju smetnje, a potom se preporuča nastaviti korištenje tijekom još najmanje 2 tjedna (6 kapi dnevno). U dnevnoj dozi Normia Baby sadrži 109 LGG® i  BB-12TM  čime je osigurana adekvatna količina aktivnih kultura. Kod istovremene upotrebe Normije Baby i antibiotika, popiti ih u razmaku od najmanje 3 sata.

    Kapi se mogu koristiti samostalno ili ih dodajemo u hranu ili piće sobne temperature. Prije upotrebe važno je bočicu dobro protresti kako bi se stvorila homogena suspenzija. Normia Baby je, naime, uljna suspenzija koja sadrži svega nekoliko sastojaka: sojeve dobrih bakterija, suncokretovo ulje i vitamin E. Radi se o proizvodu vrhunske čistoće bez dodanih tvari koje bi stabilizirale suspenziju. Takav čisti sastav velika je prednost obzirom da se proizvod koristi i kod novorođenčadi, no iz istog razloga moguće je da se pri dnu proizvoda stvori talog (sediment), posebno prije prvog korištenja. Stoga, ne zaboravite dobro protresti bočicu, dok se ne stvori jednolična suspenzija i Normia Baby spremna je za upotrebu!

Imate pitanje?

Ukoliko niste pronašli odgovor koji ste tražili pitajte nas